Відеоспостереження в метро

Відеоспостереження в метро здійснюється у багатьох містах світу, що стосується СНД, то подібні системи безпеки є, наприклад, у Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську та Києві. На жаль, основною причиною таких технічних нововведень стали аж ніяк не приємні події. Після низки терористичних вибухів у метро Москви та Мінська, що спричинили численні людські жертви, відеоспостереження на станціях і в рухомих складах стало необхідністю та запорукою безпеки пасажирів метро.

Камера відеоспостереження у вагонах метро

Метрополітен Києва оснащений променевою системою відеоспостереження, яка з жовтня 2011 року, протягом двох наступних років, буде замінена на нову, покращену систему під назвою «Тригер», вартість якої становить понад сім мільйонів гривень. У робочому режимі нова система безпеки функціонує на станціях синьої гілки київського метро: Деміївській, Голосіївській та Васильківській.

Відеокамери в метро

Відеоспостереження в переходах метро Діюча система безпеки здійснює відеоспостереження та запис на всіх 46 станціях метрополітену Києва за допомогою 132 IP-відеокамер, об'єднаних в єдину систему, побудовану на основі телекомунікаційної мережі Ethernet. Вартість впровадження системи відеоспостереження в метро Києва у 2009 році склала 2 мільйони гривень, що значно дешевше, ніж система «Трігер». Однак необхідність заміни старої системи відеоспостереження виникла через те, що вона дуже часто подає хибний сигнал про проникнення в тунель, що насправді не завжди є достовірним фактом, оскільки сигнал може виникати навіть при попаданні газети, пакетів та інших невеликих предметів. Внаслідок цього рух поїздів у метро часто припиняється або сповільнюється.

Камери у вагонах метрополітену

Наскільки беззахисною може бути людина у столичному метро, ​​свідчать факти нападу на людей. Так, у лютому цього року, у вагоні прямуючим до станції «Бориспільська», хлопець напав і намагався зґвалтувати дівчину. Тільки завдяки тому, що дівчина встигла скористатися кнопкою «пасажир-машиніст», нападника змогли затримати на станції під час виходу з вагона. Цілком очевидно, якщо впровадити систему відеоспостереження у всі вагони, і стежити за ситуацією з єдиного обладнаного центру, подібні випадки можна запобігти, або у разі їх скоєння, затримати злочинців та допомогти потерпілій стороні. Але, на жаль, відеоспостереження у рухомому складі метро Києва поки що обладнане лише у нових вагонах, оскільки цей проект потребує чималих фінансових інвестицій та був виключений рішенням комісії Київської міської державної адміністрації через реалізацію проекту побудови мережі Wi-Fi.

Камери в тонелях метро

Київський метрополітен

Система моніторингу ситуації за допомогою відеокамер дозволяє забезпечувати безпеку людей у ​​разі загроз терористичних акцій, скоєння злочинів, хуліганства та актів вандалізму. Крім цього, слід також додати, що камери відеоспостереження допомагають покращити рівень та культуру обслуговування пасажирів працівниками метрополітену, а можливість архівації даних дозволяє об'єктивно оцінювати та аналізувати спірні ситуації, що виникають при проході пасажирів та у випадках аварій на станціях.

Купити готові рішення відеоспостереження можна на сайті Smartel.ua або проконсультувавшись з інженером за телефоном (044) 331 -15-43. Також ми проводимо професійний монтаж відеоспостереження та сервісне обслуговування.

Відеоспостереження в метро

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору